Vertrouwenscontactpersoon

Ik wil me even voorstellen: ik ben Yvonne Vermeren, actief lid van de Handboogschietvereniging Hilversum. Sinds 2 jaar schiet ik met een ruiterboog.

Ik ben vertrouwenscontactpersoon binnen onze vereniging. Wat houdt dat in?
Het is belangrijk dat ieder zich veilig voelt binnen onze vereniging. En dan bedoel ik niet alleen dat het schieten veilig verloopt, maar ook dat ieder zich op zijn gemak voelt, en er geen vervelende situaties voorkomen in de vorm van : pesten, machtsmisbruik, intimidatie, agressie, seksuele intimidatie, seksueel misbruik. Het is de bedoeling dat ik het bestuur help bij het verstrekken van een veilige sportomgeving en dat ik voor iedereen op de club als eerste aanspreekpunt fungeer in het onverhoopte geval dat zich een dergelijk ongewenst incident voordoet.

Mocht er nu iets gebeuren binnen de vereniging waar jij je niet lekker bij voelt en je wilt er graag over praten, kun je mij bellen, mailen of aanspreken op de club. Ik zal dan luisteren en met jou bespreken welke mogelijkheden er zijn om je door te verwijzen. Misschien is het al een opluchting voor jezelf wanneer je vertelt wat er gebeurd is, maar het kan ook zijn dat er andere mogelijkheden besproken moeten worden en dat ik je door zal verwijzen.
Omdat het bestuur op de hoogte moet zijn van wat er binnen de vereniging gebeurt, maak ik van dit gesprek een verslag voor het bestuur. Dit kan ik zonder naam doen. Behalve als de veiligheid van meer mensen in gevaar komt; dan zal ik namen moeten noemen.

Kort gezegd: ik ben een contactpersoon en aanspreekbaar voor iedereen.

Yvonne Vermeren, vertrouwenscontactpersoonYvonne Vermeren
06 29340619
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je niet naar iemand bij de vereniging toe, dan kun je zelf praten met een vertrouwenspersoon van de NOC*NSF.
Je kunt gratis om hulp vragen; bel dan
met het NOC*NSF meldpunt: 0900-2025590